Staj İle İlgili Senato Kararı

Staj ile ilgili Senato Kararı

Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Fatih SAVAŞAN başkanlığında toplanmış ve "29" nolu kararı almış olup, ilgili karar örneği aşağıda sunulmuştur.

Yapılan görüşmeler sonunda; Akademik Takvimde yapılan değişiklikler ve Yaz okulunun 7 haftaya çıkarılması nedeniyle, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz ve Bahar dönemleri arasında, aynı şekilde Bahar dönemi ile Yaz okulu arasında ancak 3 haftalık serbest alan kalmış olup, bu durum birçok bölümde ders planında zorunlu ders olan ve 1 ay süren staj çalışmasını dönem aralarında yapmayı öğrenciler için sorun haline getirdiğinden, öğrencilerin mağdur olmamaları için, dönem öncesinde yapılacak 3 haftalık staj çalışmasına, dönem sonunda yine aynı işletmede yapılacak 1 haftalık ek çalışmanın eklenerek bir bütün olarak kabul edilmesinin uygun olduğuna oy birliği ile karar verilmiştir.