Tübitak 2209 A ve 2209 B Projeleri Başarısı

TÜBİTAK 2209 A ve 2209 B Projeleri Başarısı

Sakarya Üniversitesi | Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü öğrencileri, 2023 yılının ikinci döneminde Türkiye'deki Bilişim Sistemleri Mühendisliği alanında TÜBİTAK tarafından desteklenen 2209 A ve 2209 B projelerinde ilk sırada yer aldılar. Bu projeler kapsamında öğrenciler, yazılım geliştirme, veri bilimi ve yapay zeka gibi alanlarda çalışmalar yürütecekler. Bilişim Sistemleri Mühendisliği bölümümüz, bu başarıyla Türkiye'deki bilişim sistemleri alanındaki bölümler arasında Sakarya Üniversitesi YBS bölümü ile birlikte lider konumda yer almaktadır. Sakarya Üniversitesi bölümleri arasında ise kabul edilen 10 projesiyle Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ve Tıp bölümleri ardından gelmektedir.