Ana Sayfa
Duyurular
Bilgisayar Bilişim Bilimleri Fakültesi Venhancer Bilişim ve Danışmanlık İş Birliği Umde Programı

Bilgisayar Bilişim Bilimleri Fakültesi- Venhancer Bilişim ve Danışmanlık İş Birliği UMDE Programı

Venhancer, Sakarya Üniversitesi Bilgisayar-Bilişim Fakültesi, Bilgisayar-Bilişim-Yazılım  Mühendisliği bölümü ile birlikte yürüttüğü Uygulamalı Mühendislik Deneyimi Eğitimi ile öğrencilere 1 yarıyıl boyunca eşsiz bir eğitim ve deneyim kazanma fırsatı sunuyor. Kayıt yaptıran öğrenciler bu program sayesinde edinecekleri teorik bilgiyi pratiğe dökme şansı da elde ediyor.
 
Üniversitenin eğitim öğretim dönemiyle başlayan ve aynı dönem içerisinde sona eren bu programa Aday Mühendisler 7. veya 8. yarıyıllarında kendi bölümlerinin Uygulamalı Mühendislik Deneyimi Eğitimi dersine kayıt yaptırarak erişebiliyor. UMDE programına kayıt yaptıran öğrenciler ise aynı dönemde alması gereken 3 teknik seçmeli dersi almış kabul ediliyor ve tüm odaklarını bu programa vermeleri için gerekli zemin sağlanıyor.
 
Öğrenciler UMDE programı ile Fintech ve Insurtech başta olmak üzere, gerçek müşteri yazılım projelerinde çalışma deneyimi elde ederken iş hayatının provasını yapmış oluyor ve çalışmaya atılmadan önce karşılaşacakları durumları önceden deneyimleme şansına sahip oluyor. Programın geniş kapsamı sayesinde, teknolojik ürün geliştirme yaklaşımını ve pek çok farklı case görme imkanını yakalıyor aynı zamanda Waterfall, Kanban ve Scrum gibi proje yönetim yaklaşımlarının eğitimini alarak bir geliştiricinin proje sürecinde nasıl davranması gerektiğini öğrenmiş oluyorlar. Aynı zamanda Forentend, Backend, Devops ve mimari gibi farklı geliştirme alanlarında tecrübe ve bilgi ediniyorlar.
 
Sakarya Üniversitesi’nin seçmeli ders statüsünde kabul ettiği UMDE programına katılmak isteyen Aday Mühendislerin:
 
UMDE programına alt dönemlerden almak zorunda oldukları tüm dersleri (Staj 1, Staj 2 ve Üniversite Ortak Dersleri hariç) alıp, bu derslerinde başarılı olmuş; Ders planlarındaki 6. veya 7. yarıyıl sonunda genel not ortalamalarının 2,50 ve üzerinde olması bekleniyor.t
 
UMDE programına katılmak isteyen öğrencilerimiz Bölüm UMDE koordinatörleri ile irtibata geçebilirler.