"2020-2021" Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı ve Ara Dönem Staj Başvuru Duyurusu

"2020-2021" EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI VE ARA DÖNEM STAJ BAŞVURU DUYURUSU

Ülkemizin ve dünyamızın içinde bulunduğu pandemi-COVİD_19 sürecinde sizlerin sağlığı bizler için çok değerlidir. Bu yüzden Bilgisayar ve Bilişim Mühendisliği Fakültesi olarak bu süreçte eğitiminizin ve eğitim işlemlerinizin uzaktan ve kolay bir şekilde sürdürülebilmesi için elimizden geleni yapmaktayız.

Bu Kapsamda Güz yarıyılı ve Ara Dönem staj başvuru süreçlerini kolaylaştırmak ve sonuçlandırmak adına yapmış olduğumuz çalışmalar ile ilgili duyuru metinleri aşağıda sunulmuştur.

• 2020-2021 Eğitim öğretim yılı Güz yarıyılında derse yazılma yapmayacak öğrencilerimiz veya Mezun durumda olup yalnızca staj dersleri kalan öğrencilerimiz için Örgün Staj tarihleri aşağıda sunulan takvimde belirtildiği üzere 5 staj dönemi olarak belirlenmiştir.
  • 2020-2021 Eğitim öğretim yılı Güz yarıyılında derse yazılma yapacak öğrencilerimiz, aşağıda sunulan staj takviminde de belirtildiği üzere yalnızca tüm öğrencilerimizin başvuru yapabileceği 5. Staj döneminden (25 Ocak 2021 – 19 Şubat 2021) faydalanabilirler.
  • 2020-2021 Eğitim öğretim yılı Güz yarıyılı ve ara dönem stajları yalnızca Örgün (Bir işyeri ile anlaşmış ve 20 günlük stajını bir fiil firmaya giderek veya uzaktan firmanın belirlediği şekilde tamamlayan), olarak gerçekleştirecektir.
  • Fakültemiz Staj Başvuruları; Fakültemiz ve Bölümümüz web sayfalarından ana sayfa ve Stajlar linkinden yayınlanacak olan Google Form Linki üzerinden başvuru yapılmak suretiyle gerçekleştirilecektir. Google Form linkleri Bölüm ve Staj Türleri dikkate alınarak belirlenmiştir. Yapacağınız staj türü (Yazılım-Donanım-İşletme) ile ilgili Google form linkini kullanarak başvurularınızı gerçekleştiriniz. Staj başvuruları her staj türü için bir defa olarak yapılacaktır. Bu sebeple Staj başvurunuzu, staj yapacağınız işyeri tarafından stajınızın kesin olarak kabul edilmesi durumundan sonra yapmanız önem arz etmektedir.

STAJ BAŞVURU BAĞLANTILARI

İşletme Staj linki : https://forms.gle/th6btouY2zbjGX5V9

Yazılım Staj linki : https://forms.gle/zYvXkQwZrhVmzJT38

• Staj yeri uygunluğu öğrencilerimizin sorumluluğundadır. Bu sebeple bölüm sayfalarında yer alan Fakülte Staj Yönergesini ve Bölüm staj Esaslarını dikkatlice okuyunuz.
  • Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Dekanlığı’nın veya Bölümünüzün web sayfasında yayınlanmış olan stajla ilgili Google formunda yer alan bilgileri eksiksiz olarak doldurunuz.
  • Doldurmuş olduğunuz Google Formuna T.C. Nüfus Cüzdanı veya kimlik kartınızı Jpg veya Pdf formatında ilgili forma ekleyerek gönder linkine tıklayınız.
  • Kurum ve Kuruluşlar tarafından tarafınızdan istenen Staj Zorunluluk Belgesi de Fakültemiz ve Bölümümüz web sayfalarında yer alan Stajlar linkinden (E-İmzalı Resmi Evrak) yayınlanacak olup, söz konusu evrakı çıktı alarak ilgili firmaya sunabilirsiniz.

GÜZ YARIYILINDA VE ARA DÖNEMDE STAJ:

• Öğrenciler Google Formlar üzerinden göndereceği staj kabul formlarını Sigorta işlemlerinin yapılabilmesi için Staj Son başvuru tarihine kadar göndermelidir. Staj son başvuru tarihin Saat 17:30 kadar yapılan başvurular dikkate alınacak olup bu tarih ve saatten sonra yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.
  • 1. sınıf öğrencileri staj yapamazlar.
  • 2. Sınıf öğrencileri bahar yarıyılı sonunda tek bir staj yapabilirler,
  • 3. ve  4. Sınıf öğrencileri  bahar yarıyılı  sonunda iki staj yapabilirler.
  • Staj süresi yirmi (20) iş günüdür (Cumartesi-Pazar günleri ve diğer tatil günlerinde staj yapılamaz). ekte belirtilen teslim etme zamanı açıklamalarına uymayan formlar dikkate alınmaz.
  • Stajla ilgili tüm bilgiler; Fakültenin ve bölümlerin web adresindeki Staj İşlemleri linkinden ulaşabilirsiniz.

2020-2021 GÜZ YARIYILI VE ARA DÖNEM STAJI TARİHLERİ

Stajlar aşağıda belirtilen tarihlerde başlaması zorunludur.

Staj Başlangıç

Staj Bitiş

Son Başvuru Tarihi

05.10.2020

02.11.2020

01.10.2020

02.11.2020

27.11.2020

23.10.2020

01.12.2020

28.12.2020

23.11.2020

04.01.2021

29.01.2021

25.12.2020

25.01.2021

19.02.2021

15.01.2020

Tüm Öğrencilerimiz Faydalanabilir.

Önemli Not:

1- Staj Dönemleri Yukarıda belirtildiği üzere 5 dönemden ibarettir. Öğrencilerimiz bu dönelerde art arda (Örneğin 5 ekim tarihinde başlayan döneme başvurup sonrasında da 2 kasım tarihiyle başlayan döneme başvuru yapacak ise) Staj başvurusu yapacak ise, sigorta giriş ve çıkış işlemlerinin sorunsuz bir şekilde yapılabilmesi için Fakülte Staj Birim Sorumlusu Ahmet ÖZDEMİR ile iletişime geçerek staj başlangıç tarihlerinizi revize edilmesini sağlamalıdır.

2- Staj Yapacağınız dönemde hastalık raporu veya iş kazası gibi durumların yaşanması durumunda mutlaka Fakülte Staj birimini durumla alakalı bilgilendiriniz.

Fakülte Staj Birimi

İrtibat Telefonu : 0264 295 5916