Ana Sayfa
Duyurular
Yeni Öğrencilerimiz İçin Tebrik Mesajı

Yeni Öğrencilerimiz İçin Tebrik Mesajı

Sevgili Öğrencilerimiz,

Zor ve yorucu bir süreç sonrası, elde ettiğiniz başarıyı tebrik ederim. Fakültemize kattığınız değerden dolayı teşekkür ederim ve hepiniz aramıza hoş geldiniz.

Mühendis, Matematik ve fizik gibi temel bilimlerin etrafında, hayatı daha kolay kılmak üzere insanların ihtiyaçlarına yönelik teknik çözümler üreten ve ürettiği teknik çözümlerde de bilimsel hesaplama yöntemleri kullanan kişidir. Mevcut durumu bir üst seviyeye taşır ve bulunduğu yere değer katar.

Hesaplama yerine öngörü ve tahmin çağı olarak nitelendirebileceğimiz günümüzde mühendisin önemi daha da artmış ve çağımızın vazgeçilmezi olmuştur. Çünkü yakın bir gelecekte,  milyarlarca makinanın birbirleriyle konuşup, veri ürettiği,  ileri düzeyde yapay zekaya sahip robotların veri işlediği dijital ve akıllı bir dünyayı izliyor olacağız. Geleceğin mühendisleri olarak sizler bu dijital ve akıllı dünyanın yönetici ve geliştiricileri olacaksınız.

Sevgili Öğrencilerimiz,  

Bilgisayar, Bilişim, Yazılım ve Teknoloji geliştirme süreci dünyayı yeni güzelliklerle buluşturan sonu olmayan bir maratondur. Bu maratonun en büyük kazananları hayallerine sınır tanımayanlar olacaktır.  Hayaller ilmin sınırlarını gösteren duygularımızdır.  Merak ise ilmin hocasıdır. Mühendisler meraklarını, heyecanlarını, hayallerini ve kaygılarını, doğru yöneten kişilerdir. Hesaplama zaten sizin işiniz fakat sizler en azından 50 sene sonrasını hayal etmek ve tahminler üretmek zorundasınız.

Fakültemiz, Bilgisayar, Bilişim ve Yazılım mühendisliği alanında evrensel nitelikte bilgi ve teknoloji üreten, özgün, yetkin ve estetik değerlere sahip, toplumsal ve etik değerlere saygılı mühendis yetiştirmeyi misyonu olarak belirlemiştir.  Fakültemizde, hayallerinizi yönetebilecek ve güzel ülkemizin geleceğine özgün katkılar üretmenizi sağlayacak bir eğitim alacağınızdan hiç kuşkunuz olmasın. Bütün derslerinizi, ödevlerinizi ve sınavlarınızı; hocalarımızın önerilerini ve gösterdiği bütün hedefleri çok önemsemeli ve dört yıllık süremizi çok iyi değerlendirmeliyiz. Fakültemizin üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde oluşturduğu imkanlardan faydalanmaya, değerli hocalarımızın özel temalı laboratuvarlarında görevler almaya gayret etmeliyiz. Her bir dersimizden en üst düzeyde verim almaya ve not ortalamalarımızın yüksek olmasına, yabancı dil düzeyimizi geliştirmeye özen göstermeliyiz.

Sevgili Öğrencilerimiz,

Burada alacağınız eğitimde,  anlama, öğrenme, öğrenmeyi keşfetme, evrenin sırlarını çözme kabiliyetlerini sunmak hedeflenmektedir. Ancak bu kabiliyetleri meydan okuyucu hale getirmek sizin elinizde olacaktır. Yeni bir ürün geliştirmek, yeni bir fikir ortaya atmak ve yeni bir çözüm geliştirmek anlayarak ve çalışarak mümkün olacaktır. Başarıdan önce çalışmaya talip olmalıyız.

Bu fakülteye bu sene gelen misafirlerimiz olarak sizden beklediğimiz,  geleceğin mühendis adayları olarak hayal gücünüzün farkında olup, alacağınız eğitimle saklı cevherlerinizi harekete geçirmenizdir.

Hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Bugün büyük bir başarı elde ettiniz. Yeni başarılara ihtiyacımız var. Bu başarının artarak devam etmesini diliyorum.

    Prof. Dr. Nejat YUMUŞAK

Dekan