Ana Sayfa
Duyurular
(güncellendi) 2019-2020 Yaz Öğretiminde Üniversite İçinden Farklı Bölümden Veya Farklı Üniversitelerden Ders Alma Başvuru Süreci

(Güncellendi) 2019-2020 Yaz Öğretiminde Üniversite içinden Farklı Bölümden veya Farklı Üniversitelerden Ders Alma Başvuru Süreci

2019-2020 Yaz Öğretiminde Üniversite içinden Farklı Bölümden veya

Farklı Üniversitelerden Ders Alma Başvuru Süreci

Yaz Okulunda Fakültemiz bölümlerinde açılan dersler için Sakarya Üniversitesi’ndeki başka bölümlerden veya diğer üniversitelerden alınmasına izin verilmeyecektir. Ancak bölümlerde açılmayan dersler veya alacağı derslerin, ders programında çakışması halinde, Yaz Öğretimi Yönergesinin Madde-12 ve 13’de belirlenen kriterler kapsamında başka bölümlerden veya üniversitelerden ders alma işlemlerine başvurabilirler.

Madde 12 – (1) Öğrenciler; Sakarya Üniversitesi’ndeki başka bölüm veya programlardaki ders/dersleri, öğrenim çıktısı ve içeriği uygun olmak (Başvuru Sırasında Beyan edilecektir.) kaydıyla Bölüm Başkanlığının uygun görüşü ile alabilirler.

Madde 13– (1) Öğrenciler ders/dersleri, öğrenim çıktısı ve içeriği uygun olmak (Başvuru Sırasında Beyan edilecektir.) ve Madde 9’da belirlenen sınır dahilinde Bölüm Başkanlığının uygun görüşü ve Fakülte Yönetim Kurulu kararı ile Sakarya Üniversitesi dışındaki üniversitelerden de alabilirler.

Yaz öğretiminde bir öğrenci, çakışma olmaksızın ve kurum içi-kurum dışı Bitirme/Tasarım çalışması hariç toplam en fazla 20 birim saatlik ders alabilir. (Yönetmelik gereği FF, FD ve GR olan derslerde çakışma kontrolü yapılmaz. İlk defa alınan ve DZ notlu derslerde çakışma kontrolü yapılmakta olup, çakışan derse yazılma yapamazsınız.

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Öğretiminde başka bölümlerden veya diğer üniversitelerden ders almak isteyen öğrencilerimiz, taleplerini Google Form Linki üzerinden başvuru yapılmak suretiyle gerçekleştirilecektir. Farklı Bölümlerinden (Üniversitemiz İçerisinde) ders almak isteyen öğrenciler Yaz Okulu Öğrenim Ücretlerini Ödemeleri gerekmektedir.

Google Form Linki : 

https://forms.gle/SSzzu966Dd7E7mp56

 

NOT : Farklı bölümden ve üniversiteden birden fazla ders alma başvurusu yapan öğrenci her ders için formda ilgili yerleri dolduracaktır.

Üniversitemize Bağlı Farklı Bölümlerden Ders Alma Başvuru Tarihleri 03-04-05 TEMMUZ 2020 (Google Form Linki belirtilen tarihlerde aktif olacaktır.)

Farklı Üniversiteden ders almak isteyen öğrenciler Ders alacağı Üniversitenin Yaz Öğretimi Başlama tarihlerinden en geç bir hafta önce başvurmaları gerekmektedir.

2019-2020 Yaz Öğretimi için diğer detaylı bilgilere aşağıda belirtilen linklerden erişebilirsiniz.

http://ogrdek.sakarya.edu.tr/tr/duyuru/goster/92608/2019-2020-yaz-ogretimi-basvurulari