Ana Sayfa
Duyurular
2019-2020 Staj Başvuru Duyurusu (güncellendi)

2019-2020 Staj Başvuru Duyurusu (Güncellendi)

2020 STAJ BAŞVURU BAĞLANTILARI

İşletme Staj linki : https://forms.gle/th6btouY2zbjGX5V9
 
Yazılım Staj linki : https://forms.gle/zYvXkQwZrhVmzJT38
 

ÖĞRENCİNİN YAPACAĞI İŞLEMLER:

 

 

Eski Duyuru (İptal Olan Madde)

  • Fakültemiz Staj Başvuruları, Korona virüs salgını sebebiyle alınan olağan üstü güvenlik önlemleri kapsamında 2019-2020 Eğitim öğretim yılı Yaz Döneminde yalnızca 1 defaya mahsus olmak üzere final haftası tarihleri dikkate alınmayarak 01/06/2020 tarihinden itibaren staj tarihleri başlayacaktır. 2019-2020 Eğitim öğretim yılı Yaz Döneminde stajlar 3 staj dönemi olarak belirlenmiştir. İlk iki staj döneminden tüm öğrencilerimiz faydalanabilecek, 04/08/2020 tarihiyle başlayan staj döneminden ise yalnızca yaz okulunda ders almayacak öğrencilerimiz faydalanacaktır. (Aynı anda staj ve yaz okulu kesinlikle kabul edilmeyecektir.)

Yeni Duyuru

  • Fakültemiz Staj Başvuruları, Korona virüs salgını sebebiyle alınan olağan üstü güvenlik önlemleri kapsamında ve 2019-2020 Eğitim öğretim yılı Yaz Döneminin uzaktan öğretim şeklinde devam edecek olması sebebiyle yalnızca 1 defaya mahsus olmak üzere final haftası ve yaz okulu tarihleri dikkate alınmayarak her öğrencimizin faydalanabileceği 3 staj dönemi olarak belirlenmiştir. Yani öğrencilerimiz sınavı olsun ya da olmasın, dersi olsun ya da olmasın istisnasız bir şekilde ilan edilen staj dönemlerinden faydalanabileceklerdir.
  • Mezun durumundaki öğrenciler, Stajlarını Uzaktan veya Örgün yapabileceklerdir. Uzaktan staj yapmak isteyen öğrencilerimizin, Fakültemiz ve bölümlerimizin web sayfalarından yapılacak duyuruları takip etmeleri ve duyurularda yer alan işlem adımlarını eksiksiz bir şekilde yerine getirmeleri gerekmektedir. Mezun durumunda olmayan öğrenciler sadece örgün staj yapabilecektir
  • Fakültemiz Staj Başvuruları; Fakültemiz ve Bölümümüz web sayfalarından ana sayfa ve Stajlar linkinden yayınlanacak olan Google Form Linki üzerinden başvuru yapılmak suretiyle gerçekleştirilecektir. Google Form linkleri Bölüm ve Staj Türleri dikkate alınarak belirlenmiştir. Yapacağınız staj türü (Yazılım-Donanım-İşletme) ile ilgili Google form linkini kullanarak başvurularınızı gerçekleştiriniz. Staj başvuruları her staj türü için bir defa olarak yapılacaktır. Bu sebeple Staj başvurunuzu, staj yapacağınız işyeri tarafından stajınızın kesin olarak kabul edilmesi durumundan sonra yapmanız önem arz etmektedir.
  • Staj yeri uygunluğu öğrencilerimizin sorumluluğundadır. Bu sebeple bölüm sayfalarında yer alan Fakülte Staj Yönergesini ve Bölüm staj Esaslarını dikkatlice okuyunuz.
  • Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Dekanlığı’nın veya Bölümünüzün web sayfasında yayınlanmış olan stajla ilgili Google formunda yer alan bilgileri eksiksiz olarak doldurunuz.
  • Doldurmuş olduğunuz Google Formuna T.C. Nüfus Cüzdanı veya kimlik kartınızı Jpg veya Pdf formatında ilgili forma ekleyerek gönder linkine tıklayınız.
  • Kurum ve Kuruluşlar tarafından tarafınızdan istenen Staj Zorunluluk Belgesi de Fakültemiz ve Bölümümüz web sayfalarında yer alan Stajlar linkinden (E-İmzalı Resmi Evrak) yayınlanacak olup, söz konusu evrakı çıktı alarak ilgili firmaya sunabilirsiniz.

 

BAHAR YARIYILI SONUNDA STAJ:

  • Öğrenciler Google Formlar üzerinden göndereceği staj kabul formlarını Sigorta işlemlerinin yapılabilmesi için staja başlayacakları tarihten en geç 10 gün öncesine kadar yapmalıdırlar. İlgili Google form başvuru linkleri ilgili staj dönemine 10 gün kala pasif duruma geçecektir.
    • 1. sınıf öğrencileri staj yapamazlar.
    • 2. Sınıf öğrencileri bahar yarıyılı sonunda tek bir staj yapabilirler,
    • 3. ve  4. Sınıf öğrencileri  bahar yarıyılı  sonunda iki staj yapabilirler.
  • Staj süresi yirmi (20) iş günüdür (Cumartesi-Pazar günleri ve diğer tatil günlerinde staj yapılamaz). ekte belirtilen teslim etme zamanı açıklamalarına uymayan formlar dikkate alınmaz.
  • Stajla ilgili tüm bilgiler; Fakültenin ve bölümlerin web adresindeki Staj İşlemleri linkinden ulaşabilirsiniz.
  • 2020 YAZ STAJI TARİHLERİ

    Stajlar aşağıda belirtilen tarihlerde başlaması zorunludur.

     

    Staj Başlangıç

    Staj Bitiş

    Son Başvuru Tarihi

    Açıklama

    01.06.2020

    26.06.2020

    21.05.2020

    Tüm öğrencilerimiz faydalanabilir.

    01.07.2020

    29.07.2020

    19.06.2020

    Tüm öğrencilerimiz faydalanabilir.

    04.08.2020

    31.08.2020

    20.07.2020

    Tüm öğrencilerimiz faydalanabilir.

     

     

    Fakülte Staj Birimi

    İrtibat Telefonu   : 0264 295 5916

    E- Posta                    : ahmeto@sakarya.edu.tr