Kredi ve Yurtlar Kurumu (kyk) Burs Başvurusu

SON BAŞVURU TARİHİ     : 18/10/2018 PERŞEMBE GÜNÜ MESAİ SAATİ BİTİMİ

BAŞVURU YERİ                   : ARŞ.GÖR ÖMER FARUK SEYMEN

İSTENEN BELGELER         : BAŞVURU FORMU

2018- 2019 ÖĞRETİM YILI ÜNİVERSİTE BURS KONTENJANLARININ İNTERAKTİF MÜRACAATI SIRASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

A- BURS VERİLMEYECEK ÖĞRENCİLER (Burs Kredi Yönetmeliğinin 9.Maddesi)

a) Kurumdan öğrenim kredisi veya burs almakta olan öğrenciler,

b) 5102 Sayılı Kanunun 2. maddesi kapsamında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarından burs almakta olan öğrenciler,

c) Burs isteğinde bulunduğu tarihte, okula giriş tarihi itibariyle bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler,

d). Yabancı uyruklu öğrenciler,

e) Polis akademisi öğrencileri ile askeri okul öğrencileri, Ek süre öğrenim gören öğrenciler,

B- DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

1) Burs Kredi Yönetmeliğinin 9. Maddesi kapsamındaki öğrencilerin seçilmemesi,

2) Dikey geçiş yapan (iki yıllık bir yükseköğretim programından mezun olup, ara vermeden dört yıllık bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran) öğrencilere, 3.üncü sınıfta burs tahsisi yapılmaktadır. Ara vermeden dikey geçiş ile üniversitenize kayıt yaptıran 2018-2019 öğretim yılında 3.sınıfı okuyacak öğrencilerin, okula giriş yılı olarak ön lisans programına başladığı yılın yazılması gerekmektedir.

3) Yönetim Kurulumuzun 14.08.2014 tarihli ve 871 sayılı kararı gereği, üniversiteler; Burs verecekleri öğrencileri Kurum tarafından belirlenen kıstaslara göre belirlemeleri gerekmektedir.

Öğrencilerin KYK tarafından değerlendirilmesi sonucunda burs verilmeyecek öğrenci olarak tespit edilmesi durumunda öğrenci yerine yeni giriş veya öğrenci değişimi yapılmayacağından öğrenci seçim işlemlerinde titizlik gösterilmesi gerekmektedir.